Leuker en effectiever kunnen we het wèl maken

We vergaderen, overleggen en brainstormen wat af. Dat geldt zowel commerciële als non-profit organisaties. Maar hoe overleg en vergader je efficiënt?

Er zijn inmiddels al heel wat (digitale) mogelijkheden. Skype is een bekend voorbeeld. Zo zijn er op de markt diverse technieken als web conferencing, video conferencing met bijbehorende, al dan niet gratis, communicatiepakketten.

De voordelen zijn duidelijk: je bent niet meer aan een plaats gebonden, er hoeft niet meer gereisd te worden, je bent flexibel qua tijdstip. Het scheelt ‘bomen’ aan papier. De agenda en alle stukken kunnen online worden gedeeld, printen is niet nodig.

Er is meer: ‘Group Decision Room’ ook wel versnellingskamer.

Of het nu gaat om een vergadering, een brainstormsessie of een vorm van meningen peilen, het kan snel, efficiënt en eenvoudig. En voor elke deelnemer motiverend om mee te doen.
Iedere deelnemer krijgt een eigen laptop en kan via een digitaal platform in een korte tijd zijn of haar meningen en ideeën laten weten. En reageren op elkaar. Iedereen komt aan bod, iedere mening telt.
Alle deelnemers kunnen tegelijkertijd aan de slag, wachten op elkaar is niet nodig. Zo is in korte tijd duidelijk hoe er over een bepaald onderwerp wordt gedacht. Of wordt er met een digitale brainstorm een schat aan ideeën verzameld. Wil een deelnemer anoniem blijven, dan kan dat. Dat kan zelfs het opperen van ‘wilde’ ideeën of het vrijuit meningen geven bevorderen.
Resultaten zijn ieder moment zichtbaar. Geen wand aan post-its waar later een rapport van moet worden gemaakt. Binnen enkele minuten worden meningen en ideeën  geclusterd. En is er een duidelijk overzicht. Ideaal voor de jaarlijkse bestuursheidag!

Kortom, het zorgt voor betrokken en enthousiaste deelnemers en de organisatie heeft in een kort tijdsbestek een waardevol resultaat.

Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Versterking. Onze event en meeting specialist Atty van der Schoot kan jou helpen jouw bijeenkomsten, meetings, events nog leuker en effectiever te maken. info@versterking.nl