10 Nieuwe verenigingsvormen gesignaleerd - deel 1

Wij hebben onderzoek gedaan en tientallen mensen binnen en buiten de verenigingswereld bevraagd over toekomstige ontwikkelingen in relatie tot verenigingen.
Al deze waardevolle informatie hebben wij geanalyseerd en daaruit ontstaan meerdere mogelijke nieuwe verenigingsvormen.

Van de 10 nieuwe verenigingsvormen delen wij vandaag graag de eerste drie vormen met jullie.
Dit zijn:

Mega vereniging
Het is niet ondenkbaar dat we te maken zullen gaan krijgen met de Mega vereniging. Nu al zien wij veel fusies. Het is niet onlogisch om te verwachten dat dit zal doorzetten. In Belgiƫ bestaan al enkele zeer grote Mega verenigingen zoals Unizo (110.000 bedrijfsleden) en Agoria (een Mega brancheorganisatie)

Splinter vereniging
De druk op contributie en solidariteit in allerlei segmenten neemt vaak toe. Het zijn soms de grote leden en soms ontevreden leden die de waarde van de vereniging te weinig zien en die 100% voor eigen belang gaan. Beroepsgroepen kiezen voor een paar issues in plaats van all-inclusive. Versplintering volgt.

100% data-driven vereniging
Business Intelligence en Big Data dringen ook door in verenigingsland. De opkomst van 100% data-driven verenigingen is begonnen. De Amerikaanse vereniging voor intensive care personeel (Society of critical care medicine) met wereldwijd 17.000 leden heeft 75 medewerkers. Iedereen werkt vanuit huis. Alle doelen zijn extreem SMART gemaakt. Duizenden dashboards geven de managers alle informatie die ze nodig hebben om alle activiteiten zoals cursussen, events en publicaties te monitoren en te sturen.

In onze nieuwsbrief van december volgen nog veel meer nieuwe verenigingsvormen!

Wil je graag nu al meer weten over alle nieuwe verenigingsvormen? Laat het ons gerust weten en wij gaan graag met je in gesprek. Klik hier voor meer informatie.