Wat is de toekomst van verenigingen?

Wij hebben een concreet beeld geschetst van de toekomst van verenigingen én de vereniging van de toekomst, dankzij onderzoek, gesprekken en input vanuit verenigingen en andere organisaties. Hierdoor weten wij concreet de eerste stappen die gezet moeten worden. Voor VM schreven wij een artikel om die blik op de toekomst te delen.

Wat zien we?

De vereniging kan in de toekomst vele vormen aannemen, maar verbinden van mensen en organisaties en een gedeeld goed, dat blijft de kracht van verenigingen. Dat is gelijk ook de uitdaging voor mensen die zich voor de vereniging inzetten. Daarbij komt de uitdaging van digitale transformatie, die verenigingen leuker, slimmer en meer bereikbaar moeten maken.

De vorm die je vereniging kan krijgen hangt af van je doel, achterban en de ontwikkelingen in je omgeving. Om je te helpen een beeld te maken van de toekomst hebben we concrete voorbeelden ontwikkeld van de verschillende vormen die verenigingen zullen aannemen.

Hoe daarop in te spelen?

De oplossing is voor elke vereniging anders. Daarom kijken wij samen met verenigingen naar de unieke omstandigheden en specifieke doelen. Via onze Toekomstprogramma’s werken wij samen naar het doel, of dat nou ledenfocus, belangenbehartiging, communicatie, verdienmodellen of managementinformatie is, wij hebben de middelen in huis om verengingen te ondersteunen.

Subsidie halveert investering

Ga aan de slag en durf te doen! Dankzij de beschikbare ESF-subsidie krijgen verenigingen 50% terug van de investering. De volgende aanvraagronde is op 1 april. Geen zorgen! Het kost jou slechts vijf minuten werk, wij regelen de rest.

In het artikel delen wij concrete uitwerkingen van verenigingen die wij in de toekomst zien ontstaan. Download hier het volledige artikel.