Hoe voorkom je een gebrek aan goede medewerkers?

De arbeidsmarkt is krap. Goede medewerkers zijn moeilijk te vinden. Zeker mensen die ervaring hebben met het werken binnen professionele verenigingen. Heb je al eens gedacht aan een alternatieve mogelijkheid om je vacature (tijdelijk) op te vullen? Omring je organisatie met een schil van ervaren en flexibel in te huren specialisten. Dat heeft veel voordelen.

Schat aan kennis
Heb je een specialist voor een tijdelijk project nodig? Dan scheelt het een hoop tijd en geld als je daar tijdelijke versterking voor inzet. De grote ‘pool’ van ruim 1 miljoen ZZP’ers in Nederland bevat veel ervaren mensen met een schat aan kennis. Er zijn er echter niet veel die weten wat het is om voor een professionele vereniging te werken. De ZZP-ers van Versterking hebben ervaring op hun vakgebied én bij verenigingen.

Tijdelijke pieken opvangen
Naast ondersteuning bij de uitvoering van projecten, zijn ‘Versterkers’ inzetbaar om periodes te overbruggen waarin extra menskracht gewenst is. Bijvoorbeeld vanwege het tijdelijk wegvallen van medewerkers (door zwangerschap of ziekte) of de periode na het vertrek van een medewerker en de komst van een nieuwe collega. Vaak worden Versterkers gevraagd als er nieuwe projecten zijn. Je kunt namelijk moeilijk elk nieuw project bij dezelfde medewerkers neerleggen. Dan gaan ze op den duur echt weg.
Flexibiliteit, ook wat betreft de duur van de ondersteuning, is één van de karakteristieken van de werkwijze van Versterking.

Snelheid en kwaliteit
Flexibele medewerkers zijn gewend op veel verschillende plaatsen te komen en zich snel aan te passen aan een nieuwe werkomgeving. Ze denken meteen mee op het gewenste niveau. Dit bespaart inwerktijd. Bovendien hebben ze vaak een sterke motivatie, hoog energieniveau en een grote focus op de opdracht en het resultaat.

Minder risico’s en binnen budget
Met medewerkers in een flexibele schil ben je goed in staat in te spelen op veranderingen van werkzaamheden. Met heldere prijsafspraken binnen het budget en zonder maandelijkse kosten, geen HR contractactiviteiten en geen kosten bij ziekteverzuim, loop je minder risico.

Voorkom te hoge werkdruk bij je vaste medewerkers
Tot slot maken flexibele medewerkers je vaste krachten blij omdat ze hun werkdruk verlagen. Iets heel waardevols, want goede mensen behouden is bijna net zo lastig als goede mensen aantrekken. Belast ze dus niet teveel. Bovendien brengen mensen uit de flexibele schil een frisse blik op uitdagingen met zich mee. Nieuwe collega’s kijken vaak anders naar projecten en de organisatie. Hierdoor kun je soms veranderingen in gang zetten die anders lastig zijn.

Meest recente berichten