Steeds meer zzp’ers bij branche- en beroepsorganisaties

Branche- en beroepsorganisaties maken steeds meer gebruik van zzp’ers. Dat constateert Versterking binnen de klantenkring. De krappe arbeidsmarkt maakt het moeilijk om nieuwe mensen te vinden. Daarnaast kiezen steeds meer organisaties voor wendbaarheid.

Een groep zzp’ers als flexibele schil zorgt ervoor dat je snel mensen kunt inzetten voor projecten of bij vervanging. In onzekere omstandigheden is het bovendien handig om flexibel te kunnen werken met medewerkers. Dat is vaak een goede oplossing bij projecten die eindig zijn. Je wilt niet vastzitten aan medewerkers. Bovendien kun je de zzp’er selecteren op ervaring en projectonderwerp.

Kostenbesparend

Vaker dan wordt gedacht, is de inzet van zzp’ers ook kostenbesparend. Door de grote markt zijn de tarieven aantrekkelijk. Zzp-contracten hebben ook een einddatum. Daardoor weet je zeker dat je nooit langer dan afgesproken hoeft door te betalen.

De flexibele schil brengt ook een frisse blik op uitdagingen met zich mee. Nieuwe collega’s kijken vaak anders naar projecten en de organisatie. Hierdoor kun je soms veranderingen in gang zetten die anders lastig zijn.
Tot slot maken flexibele medewerkers ook je vaste krachten blij. Versterking van buiten verlaagt de werkdruk.

Meest recente berichten